detail sabar drum Sene Percu: Prucussion from Senegal

Abdoulaye 'Oké' Sène

Abdoulaye 'Oké' Sène is geboren en opgegroeid in de wijk Medina in Dakar, Senegal. Al jong bespeelt hij djembé, sabar en verschillende andere instrumenten. Op 10- jarige leeftijd begint hij als percussionist bij het 'Ballet des Africaines de Sangomar' in Dakar. Vier jaar later organiseert hij zijn eerste lessen en workshops voor toeristen.

In 1988 wordt Oké lid van het gezelschap van de Master-sabardrummer Doudou N'Diaye Rose. Met deze groep maakt hij verschillende tournees in de VS, Europa en Japan. Ook geeft hij in deze periode percussielessen in Parijs, Tokio en op verschillende plaatsen in de VS.

Sinds 1991 woont en werkt Oké in Den Haag, Nederland. Hij geeft percussielessen in Den Haag en Delft. Ook treedt hij regelmatig op als gastdocent in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Oké bespeelt de Djembé, Sabar, Doundoun, Sico, Bugerabu en de Seourouba met met een gemak en perfectie waar je versteld van staat.

Zijn kennis van de traditionele ritmes, creativiteit zijn goede pedagogiek en zijn perfectionisme maken van hem één van de beste percussieleraren van Europa.