Abdoulaye 'Oke' Sene

 

Abdoulaye 'Oké' Sène is geboren en opgegroeid in de wijk Medina in Dakar, Senegal. Al jong speelt hij onder andere djembé, sabar. Op 10- jarige leeftijd begint hij als percussionist bij het 'Ballet des Africaines de Sangomar' in Dakar. Vier jaar later organiseert hij zijn eerste lessen en workshops voor toeristen.


In 1988 wordt Oké lid van het gezelschap van de Master-sabardrummer Doudou N'Diaye Rose, Senegal's meeste beroemde sabar drummer. Met dit gezelschap gaat hij verschillende keren op tournee in de VS, Europa en Japan. Ook geeft hij in deze periode percussielessen in Parijs, Tokio en op verschillende plaatsen in de VS.


Sinds 1991 woont en werkt Oké in Den Haag. Hij geeft percussielessen in Den Haag, Delft en Leiden. Ook wordt hij regelmatig gevraagd als gast docent gastdocent in Spanje, Frankrijk en Duitsland en verzorgt hij regelmatig workshops. Oké bespeelt de Djembé, Sabar, Doundoun, Sico, Bugerabu en de Seourouba met met een gemak en perfectie waar je versteld van staat.


Zijn kennis van de traditionele ritmes, creativiteit zijn goede pedagogiek en zijn perfectionisme maken van hem één van de beste percussieleraren van Europa.